Over Ons

Ezra is een Christelijke benefiet organisatie die Joodse mensen helpt om te emigreren naar Israël (Aliyah). Door alle donaties is het mogelijk om hulp te bieden aan arme Joden en hun terugkeer naar Israël.

Het werk van Ezra begon in 1996 in de Oekraïne. Het begon allemaal met een visie die de Heer gaf aan de Amerikaanse zakenman, Mel Hoelzle. De Joden kregen de kans om na de val van de Sovjet het land te verlaten. Maar door armoede en gebrek aan paspoorten en documenten was het voor veel Joodse mensen niet mogelijk om naar Israël te emigreren.

Ezra begon haar werk in de Oekraïne maar heeft ondertussen haar werk doorgezet naar 16 andere landen, waaronder FCU landen, Midden Amerika en diverse landen in Europa.

Ezra heeft twee doelen; Het eerste doel is om Joodse mensen terug te laten keren naar hun Bijbelse en historische thuisland. Bij dit doel gaat het vooral om het verschaffen van documenten die nodig zijn om te emigreren. Het gaat ook om financiële steun, vliegtickets en vervoer naar het vliegveld op de dag van vertrek. Het Ezra team bestaat uit mensen die de roep van de Heer naleven om Joodse mensen te verenigen met hun Bijbelse thuisland.

Het tweede doel van Ezra is om onderwijs te geven in kerken en gemeenten en hen te leren over Aliyah en Israël. Er wordt ook gebruik gemaakt van informatieve brochures die worden uitgedeeld en eventueel verzonden.

Ik zal jullie uit alle volken ophalen en uit alle landen verzamelen. En Ik zal jullie naar je eigen land terugbrengen. Ezechiël 36:24

Ezra International bestaat 25 jaar! Hiervoor is een speciaal magazine uitgekomen.

Klik hier om het magazine te zien.