Media

Verhaal van Igor

 

Ezra International wordt in Moldavië vertegenwoordigt door Igor en zijn vrouw en dochter. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er vele vluchtelingen, waaronder veel Joden, naar Moldavië gevlucht. Het team van Ezra heeft vele Joodse vluchtelingen geholpen.

In onderstaand filmpje vertelt Igor zijn verhaal.

 

Verhaal van Oksana Levit

 

Oksana Levit vlucht met haar kinderen uit Oekraïne. Zij reist via Moldavië en probeert terug te keren naar Israël. Oksana vertelt hoe Stichting Ezra haar hierbij helpt in onderstaand filmpje.

 

05_2022-Apr_Levit Oksana_EN from Pillar of Fire on Vimeo.

Verhaal van Grigory en Tatyana Ustimenko

 

Grigory en Tatyana Ustimenko moeten ook vluchten uit Oekraïne, zij vertrekken eveneens naar Israël. In Israël woont hun dochter met haar gezin. Grigory en Tatyana hopen op een voorspoedige en snelle hereniging met hen. Ook zij hebben de hulp van Stichting Ezra ingeroepen om hen bij deze onderneming te helpen.

 

2022-Apr_Ustimenko_family_EN from Pillar of Fire on Vimeo.

Alija Focus

 

Op 9 december 2021 heeft Pat Frame bij Pillar of Fire gesproken over Alija. Dit is terug te zien via onderstaande video.

 

Pat Frame – Aliyah Focus bij Pillar of Fire 09-12-2021 from Pillar of Fire on Vimeo.

25 jaar Stichting Ezra

 

Onlangs vierde Stichting Ezra haar 25-jarig bestaan.
Speciaal voor deze gelegenheid is er een (Engelstalig) magazine uitgebracht waarin de geschiedenis en het doel van Stichting Ezra prachtig worden weergegeven:

Ezra Magazine 25 Anniversary

Alija en voorbede – Patricia Frame

 

Voorbede voor de terugkeer van het Joodse volk.

“Eindelijk – een goed boek dat gebed verbindt met alija – een uniek boek dat alleen Pat Frame zo kan schrijven. Vanuit een hart dat God haar gegeven heeft voor het Joodse volk en vanuit een heldere roeping voor de bediening, heeft Pat de alija vele jaren van dichtbij meegemaakt. Dit boek verbindt solide bijbels onderricht over gebed en de vervulling van profetie met haar rijke ervaring in Oost-Europa en haar passie voor de vervulling van Gods doelen. Wanneer u dit boek leest, zal het u meenemen naar het hart van God voor Israel; een betere aanbeveling is niet mogelijk.” Ds. Andrew Kane

Pat Frame was in het midden van de jaren ’80 eerst betrokken bij gebed en acties voor de Joden uit de Sovjet-Unie. Vanaf 1991 is zij fulltime betrokken bij het werk van de alija, om Joodse mensen te helpen om terug te keren naar Israel, waarbij zij veelal in het veld actief was. Pat is op dit moment de operationeel directeur voor alle veldactiviteiten van Ezra International.

Het boek is verkrijgbaar via de webwinkel van Pillar of Fire: https://pillaroffire.nl/winkel/product/alija-en-voorbede-patricia-frame