Lela en Paata B uit Gori, Georgia

Dec 20, 2020 | Georgia

Lela maakt Aliyah met haar man Paata en twee kinderen – dochter Nato en zoon Nika. Lela vertelt hun verhaal:

“Ik wacht hier al lang op en ik weet dat in deze vreemde tijd wereldwijd mijn familie de juiste stappen zet om naar Israël te gaan. Het is erg belangrijk voor onze toekomst en voor de toekomst van onze kinderen.”

“We hebben pas dit jaar besloten Aliyah te maken. Toen we de Consul zagen en hij onze documenten zag, gaf hij ons onmiddellijk visa. Eerder hadden we er nooit aan gedacht om te vertrekken. Mijn man had zijn eigen bedrijf in Gori en was daar sinds 2000 bij betrokken. We leefden goed en genoten van het leven. In 2008, toen er oorlog was met Rusland, was dat een grote uitdaging voor onze economie en natuurlijk ook voor ons bedrijf. Jaar na jaar werd de situatie erger. Mijn oma werd ziek en mijn moeder zorgt nog steeds voor haar. Daarom konden we haar niet meenemen – ze besloot bij haar moeder te blijven. Een maand voor onze vlucht brak ze haar been en we hadden wat gekke situaties! Maar we hadden onze beslissing al genomen om iets nieuws te beginnen voor onze kinderen en hun toekomst. We weten dat ze daar een goede opleiding kunnen volgen en we zullen ons best doen om te werken en mijn moeder en grootmoeder in Gori te helpen. We hebben familieleden in Israël en weten dat het een veelbelovend land is. Als Jood lijkt het mij goed om daar te zijn.”

“Ik weet dat alles goed komt als we hard werken, maar het belangrijkste is dat ik wil dat mijn kinderen gelukkig zijn en hun doelen bereiken. We hadden enkele maanden geleden contact met Ezra International toen de Consul in Georgië was. We wisten niet hoe we moesten beginnen met het proces van vernieuwing van onze documenten en het Ezra-team gaf ons advies. Later, na al het advies, dekten ze onze uitgaven en betaalden ze ook voor onze documentvertaling, notariscertificering en apostille.”

“Gori is een zeer vriendelijke stad en er waren hier historisch veel Joodse families en we hebben ook een goede relatie gehad met Georgiërs. We waren allemaal in tranen voor de vlucht. Ik zal mijn moeder en oma missen en zal bidden dat ze gezond zullen zijn en we ze snel zullen zien. We zullen ook onze tuin en buren en vrienden missen. Het is niet eenvoudig om meerdere jaren in wat tassen te stoppen en naar een ander land te verhuizen!”

“Zonder de hulp van Ezra International hadden we geen kans gehad om onze documentproblemen zo snel op te lossen. Het daarvoor betaalde bedrag is een enorme hulp voor ons gezin.  We danken iedereen die bij dat werk betrokken is en iedereen die het werk steunt.”