De bekende actrice Diana Neal laat Hollywood definitief achter zich

Apr 12, 2023 | Algemeen, Nieuws

Sinds kort de voormalige actrice Diane Neal van de zonnige hemel in Israël. Via de organisatie Nefesh b’Nefesh en met hulp van het Joods Agentschap en hetAliyah-intergratie ministeriehebben zij dit alles kunnen regelen. Met een leuke aankondiging via Twitter, ‘mazal tov @DianeNeal’, maakte zij haar bijzondere keuze wereldkundig. Kortom, de Amerikaanse actrice, bekend van onder meer de tv-serie Law & Order en NCIS, maakt een bijzondere keuze in haar leven. Hoe is dat zo gekomen?  

 
 
Diane Neal ontdekte enkele jaren geleden opnieuw haar Joodse roots. En wat bleek, haar Joodse oma kwam uit Hongarije en diende tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Amerikaanse marine. Nadat zij zich goed hadden laten informeren, neem ze op de sprong te wagen en om Hollywood definitief achter zich te laten. Natuurlijk kwam ze niet zomaar tot deze beslissing. Dankzij de hulp van de eerder genoemde organisaties kregen zij een goed en helder beeld over het land Israël. Maar ook wat er allemaal bij komt kijken wanneer iemand alijah maakt. De mensen staan ​​​​​​vaak niet bij stil wat de impact van een dergelijke keuze is.Hetgeen voorbeeld moet worden geregeld, wat iemand kan verwachten, maar ook wat de genomen en de plichten zijn van de nieuwkomers in het beloofde land van God.
 

Veelzijdig

De actrice heeft een goede achtergrond, wil haar werk als actrice, was ze ook enkele jaren (foto)model, begon ze medicijnen op de universiteit van Hawaï en toonde grote interesse voor archeologie. Voor dat laatste gekozen Diane Neal zelf een tijdje in Egypte. Nu gaat ze een nieuw leven opbouwen in het beloofde land van Abraham, Izaak en Jakob, iets waar ze met veel enthousiasme naar uitkijkt.