Alija Cursus

Unieke Bijbelstudiecursus over de Alija

“Alija – De Terugkeer van het Joodse volk naar Israël leren begrijpen”

– Een Bijbelstudie in acht lessen door Patricia Frame

 

Deze unieke cursus ontvouwt het verhaal van Gods plan voor Israël door Bijbelse profetie in evenwicht te brengen met de kern van het echte leven. Of Israël nu nieuw voor je is of dat je een doorgewinterde veteraan bent die door de jaren heen achter Israël heeft gestaan, deze studie zal je leven veranderen. Een spannend avontuur wacht op je! Deze langverwachte, unieke Bijbelstudie is geschreven door Patricia Frame, directeur veldwerk van Ezra International en Ezra UK, al decennia een veteraan in het werk van de Alija.

Inhoud

Acht lessen met discussievragen. Geen huiswerk. Uitermate geschikt voor acht lessen van 2 uur (of zestien lessen van 1 uur). Perfect voor huisgroepen, doordeweekse Bijbelstudies, weekendseminars en meer.

 

Acht lessen

Les 1 Israël: Het land

Les 2 Israël: Het volk

Les 3 Herstel van alle dingen

Les 4 Geschiedenis en betekenis van Alija

Les 5 Oproep aan de gelovigen en het Alija-proces

Les 6 Obstakels voor Alija en voorbede voor Alija

Les 7 Antisemitisme en lessen geleerd van Esther

Les 8 Het doel van dit alles

 

Aanbeveling

“Ik geef al meer dan 25 jaar les over Israël en ik ben zo blij om deze nieuwe cursus over Alija te geven. Dr. Carrie Burns kwam naar onze gemeenschap om de eerste paar lessen van deze Bijbelstudie met onze vrouwengroep te testen. Er is me iets overkomen. Ik begon me verpletterd te voelen voor de Joodse families die nog steeds in de diaspora zijn, die door ziekte of gebrek aan geld niet terug kunnen naar Israël. Ik ben geen huiler, maar ik begon gewoon te snikken. Het raakte me, het opende een nieuw gebied in mijn leven en gaf me iets belangrijks waaraan ik mezelf kon wijden in gebed, geven en onderwijzen. Het was een onvergetelijk moment voor mij, het veranderde mijn leven. Het veranderde letterlijk de richting van mijn leven.” Mary Louise, Denton, Texas, VS.

 

Het cursusmateriaal bestaat uit:

– Het Studieboek, 96 pagina’s, spiraal gebonden

– Brochure Aanvulling bij de Bijbelstudie

– Instructieblad voor cursusbegeleiders

 

Ook zijn er 8 PowerPointpresentaties, die tijdens de cursus gegeven worden door de cursusbegeleiders.

 

De kosten voor het gehele pakket (bestemd voor zowel cursisten als cursusbegeleiders) zijn € 50,- per persoon. 

 

Vragen, aanmelden of interesse om de cursus te (leren) geven?

Mail naar info@ezranederland.org.

 

Deze cursus werd oorspronkelijk uitgegeven door Ezra UK (Engelstalig).

(link: https://www.ezrauk.org/pages/Resources/NewBibleStudyCourse.html)

 

Nederlandse uitgave: Ezra Nederland, november 2021.

 

In de cursus wordt het boek “Alija en Voorbede” geschreven door Patricia Frame, aanbevolen.

Nederlandse uitgave: oktober 2021. Vertaald uit het Engels door Paul Jaeger.

Het boek is verkrijgbaar via de webwinkel van Pillar of Fire, voor € 7,50 (excl. verzendkosten).

https://pillaroffire.nl/winkel/product/alija-en-voorbede-patricia-frame/

En Israël zal beseffen dat Ik, de Heer, hun God ben. Want eerst heb Ik hen wel weggejaagd naar andere volken, maar daarna zal Ik hen weer verzamelen en terugbrengen naar hun eigen land. Ik zal niemand achterlaten.

Ezechiël 39:28