98-jarige Joodse vrouw maakt haar aliyah!

Apr 21, 2023 | Algemeen, Nieuws

Een bijzonder bericht, wil soms dat iemand op zo’n hoge leeftijd nog een dergelijke stap in zijn of haar leven maakt. Toch vindt Ruth Tarlo niet vreemd of eigenaardig, wil zij zeggen: ‘ Ik ben al heel m’n leven een zionist.

 
 
Echter, sinds kort mag deze oude kranige dame uit Australië zichzelf officieel een inwoner van het land Israël noemen. Onder begeleiding was mevrouw Tarlo met haar rolstoel het vliegtuig ingegaan dat haar naar het beloofde land van Abraham, Izaak en Jakob zou brengen. Bij aankomst op het vliegveld Ben-Gurion (Tel Aviv) wachtte een afgevaardigde van het ministerie van Aliyah & Integratie haar op. Mevrouw Tarlo werd met egards behandeld en kreeg te horen dat zij de ene oudste oliem (nieuwkomer) bijna 75-jarig bestaan ​​​​​​​​​​van de staat Israël is.
 

  

Initiatiefnemers

Ruth Tarlo zelf is in 1925 geboren in Groot-Brittannië en was 23 jaar oud bij de vorming van de staat Israël. Toen zij met haar man emigreerde naar Down Under waren zij beiden de grondleggers van een kleine Joodse gemeenschap aldaar. Eveneens namen zij kort als gevolg van het initiatief om het oprichten van een synagoge. Helaas overleden na al deze mooie initiatieven haar dochter en werd Ruth op relatief jonge leeftijd getrouwd. Zij markeerden alleen achter met hun drie kinderen.
 

(Achter)kleinkinderen

Opvallend is dat twee van haar drie kinderen al eerder aliya naar Israël hadden gemaakt, voordat zij zelf op haar hoge leeftijd deze keuze maakte. Van de zes kleinkinderen die zij hebben, er vier in het beloofde land en de andere twee kleinkinderen wonen (nog) in Australië.
De hoogbejaarde vrouw Tarlo heeft ook nog elf achterkleinkinderen, deels in Australië en anderen in het beloofde land van JHWH wonen.